Förnybar energi, batteridrift, laddning och DC-system

Morgondagens mobila lösningar-Säker DC drift

Kraftfulla litiumjonbatterier är numera den vanligaste batteritypen för mobila applikationer. Att på ett säkert sätt kunna bryta strömmen när systemet ser en avvikelse eller när en krasch uppstår är nödvändigt. Att kontaktorerna bryter säkert utan vidare skador är nödvändigt för att galvaniskt isolera batteriet mot de övriga elektriska systemen.

Mer kraft i förnybar energi - Säkra system När den förnybara energin byggs ut är det vanligt att det är högspänd DC. Dessa system drivs med högre och högre strömmar, strömmar som kräver robusta och säkra kontaktorer. System med högspänd DC ställer även höga krav på kablar och kontaktdon.Vi kan hjälpa dig med likströmsapplikationer såsom, batteri- och solcellsystem, energilagring, växelriktare, el- och batteridrivna fordon.Vi har ett stort utbud av kontaktorer, kontaktdon, batterier, sensorer för att mäta ström och spänning, säkerhetsbrytare och kompletta off-gridsystem.

INKOM har byggt en mikrohemsida kring dc kontaktorer, titta gärna in www.dckkontaktorer.sePDF

INKOM Energi presentation
DC Kontaktorer
Strömmätning

PDF

Presentation Schaltbau new energy. DC Kontaktorer


 

Industrikomponenter AB, Inkom, levererar elektromekaniska- och elektroniska komponenter inom Norden till olika applikationer såsom: tåg, anläggningsmaskiner, militärt, marint, automationsutrustning och kranar. Vi arbetar med ledande internationella leverantörer och vi levererar inom hela Norden från eget lager i Kista.

Industrikomponenter AB
Österögatan 2, SE-164 40 Kista
Tel: +46 (0)8-514 84 400
Fax: +46 (0)8-514 84 401
E-post: info@inkom.se
Org.nr: 556111-8505