Teknisk säljare / Account Manager till Industrikomponenter AB

2020-01-01. Besitter du ett genuint tekniskt intresse samt erfarenhet av att arbeta med försäljning? INKOM söker nu en teknisk säljare / Account Manager som vill utvecklas i en roll med ett stort ansvarsområde med fokus på kunder inom Industri och strömförsörjning/kraft

Industrikomponenter AB grundades 1967 och har sedan dess hjälpt kunder inom nordisk industri med elektromekaniska-, elektroniska- komponenter och teknik till olika branscher såsom spårbundna fordon, industri, automationsutrustning, tunga arbetsmaskiner och -fordon samt marin- och försvars applikationer. Bolaget arbetar med ledande internationella tillverkare och levererar från eget lager i Kista. Sedan 2006 ägs INKOM av Teqnion AB, en växande företagsgrupp med tolv dotterbolag och en omsättning på ca. 500Msek. I dagsläget finns på företaget två etablerade team med ansvar för kundsegment industri respektive spårbundna fordon.

Industrigruppen på INKOM har en kundbas i flera branscher, gemensamt är ofta krävande applikationer. Teamet har gedigen erfarenhet och hjälps alltid åt för att lösa kundens behov. Tjänsten som teknisk säljare kommer att vara en viktig del i att tillsammans med befintliga kollegor utveckla industrigruppens affär i framförallt Sverige.

Arbetsuppgifter
Som teknisk säljare är ditt huvudsakliga ansvarsområde att bearbeta olika typer av industriföretag över hela Sverige. Tjänsten innebär att du självständigt och strukturerat bearbetar potentiella och befintliga kunder inom segmentet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ansvara och föra hela säljcykeln framåt samt vara en trygg partner gentemot dina samarbetspartners. Som säljare är du med kunden hela kedjan och du driver varje projekt i ett tätt samarbete med varje kund, vilket innebär en stor variation av arbetsuppgifter. Detta innebär att du löser olika typer av tekniska applikationer utifrån varje kunds önskemål genom bolaget leverantörer.
I rollen är du en del i industrigruppen, har budgetansvar och rapporterar till VD.

I tjänsten förekommer resor till kunder över hela Sverige samt periodvis även Norge, du erbjuds tillgång till tjänstebil. Du är bortrest ungefär 7-10 dagar i månaden. Resor till leverantörer och mässor i Europa förekommer.
Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
• Erfarenhet av teknisk försäljning
• Grundläggande förståelse för el och elektriska komponenter
• Genuint tekniskt intresse
• Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande:
• Eftergymnasial utbildning
• Erfarenhet av projektförsäljning
• Erfarenhet av att arbeta mot industri/tillverkande industri

För att trivas i rollen är du en nyfiken person som gärna tar egna initiativ för att driva ditt arbete framåt. Du är van vid att arbeta självständigt och du trivs i en arbetsmiljö som präglas av resultatfokus i och med din förståelse för affärer. Som person är du trygg i sociala sammanhang och har lätt för att förklara komplexa saker på ett pedagogiskt sätt. Vidare känner du stort ansvar för de projekt du driver tillsammans med kund och du säkerställer alltid att det du påbörjar slutförs. För att trivas i rollen ser vi att du som person är prestigelös och uppskattar en arbetsplats med platt organisationsstruktur.

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla erik.suren@inkom.se 

Industrikomponenter AB, Inkom, levererar elektromekaniska- och elektroniska komponenter inom Norden till olika applikationer såsom: tåg, anläggningsmaskiner, militärt, marint, automationsutrustning och kranar. Vi arbetar med ledande internationella leverantörer och vi levererar inom hela Norden från eget lager i Kista.

Industrikomponenter AB
Österögatan 2, SE-164 40 Kista
Tel: +46 (0)8-514 84 400
Fax: +46 (0)8-514 84 401
E-post: info@inkom.se
Org.nr: 556111-8505